23. mai 2012

Kahetsusväärne vahejuhtum


Eile leidis meie vabariigis aset kahetsusväärne juhtum. Nimelt väitis üks tüüp meeltesegaduses, et … teadagi, mida ta väitis. Juhtumi uudisväärtus ei seisnenud muidugi selles, mida üks aktiivsest poliitikast eemalejäänu oma endiste leivaisade kohta ütles. Rein Kilk tunnistas juba aastaid tagasi Keskpäevatunnis, et Eestit valitseb ettevõtjate ja erakondade klikk. Ja kes veel võiks klikimajandusest paremini teada kui kõigi parteidega sina peal olev ettevõtja Kilk.

Ärevust tekitas hoopis see, et kõikuma on löönud meie noorsoo moraalne kindlus. Ning see võib tekitada, nagu parteilane ise lootis, mõningates tegelastes häbi. Õnneks osutus see kartus päeva edenedes asjatuks – noormees jäi oma häbiga üksi. Kogenud parteilane kannataks ka häbi muidugi välja, aga milleks sellised asjatud ohvrid.

Siiski tuleks selle ennastsalgava, kuid õnneks harvaesineva vahejuhtumiga seoses kiiremas korras, kohe peale maailmavaate edendamise sihtasutuste seaduse vastuvõtmist, algatada teenekate parteilaste moraalse kindluse tagamise fondi eelnõu. Korvamatut kahju tekitavate riiklike kuritegude ennetamisel raha ei loeta.

Kommentaare ei ole: