2. nov 2012

Partei ja valitsuse hea nime kaitseks


Viimastel aegadel on kahetsusväärselt ja täiesti arusaamatutel põhjustel süvenenud rünnakud meie legitiimse partei ja valitsuse vastu. Rammusa tilga karikasse kallas klassivend Rein Raud, kes väitis, et … teadagi mida ta väitis. Mis teha, intellektuaalid on teinekord ülitundlikud ka ebaolulistes küsimustes.

Siiski on mul viimasel ajal olnud keeruline täita avaliku teenistuja eetikakoodeksit, millest olukordades, kui sisemine kompass selget sihti ei näita, on hea tuge leida. Nimelt nõutakse seal ametnikult ühest küljest „kodanikelt mandaadi saanud poliitikute õiguspäraselt väljendatud tahte“ järgimist ning ühtlasi tegutsemist „avalikes huvides“. 

Seetõttu oli suureks kergenduseks Swedbanki poolt äsja postkasti kukutatud abipalve – „Hea klient, lase ometi pangaautomaadil puhata!  ja väldi sularaha kasutamist novembrikuus. Kaardimaksed on veelgi turvalisemad ja mugavamad.“

Kui seni polnud isegi majandusanalüütikutel täit selgust, et kui suur probleem see „sularaha suurtes kogustes oletatavasti sukasääres“ hoidmine meie e-riigis ikka on, siis nüüd tuleb välja, et on küll ja isegi väga, võtab ka suure kommertspanga käpuli. 

Hea, et see segadus sula- ja kontoraha vahekorrast meie rahvamajanduses on nüüd ära klaaritud.

Kommentaare ei ole: