15. nov 2016

Üks tont käib ringi mööda Euroopat –



… – K-tont! /…/ Kus on see opositsioonipartei, keda tema võimulolevad vastased ei oleks tembeldanud kommunistlikuks …“

Nii alustasid K. Marx ja F. Engels 168 aastat tagasi oma Londonis ilmunud Kommunistliku partei manifesti. Kui arvate, et meenutan seda käimasoleva „vasakpöörde“ tõttu, siis eksite. 

Hoopis rabas jalust allolev uudis. Ilmselt on lahkuv president tutvunud IMFi viimase siseauditi raporti ja muude teemakohaste ohtrate materjalidega vaid pealiskaudselt ja lugenud sealt välja midagi, mida seal ei ole. Või pole tema majandusnõunikud teinud oma tööd korralikult. Igatahes tõlgendavad Obama nõunikud IMFi paljusid seisukohti selles kriisis radikaalselt erinevalt kohalikest nõunikest ja ametlikust doktriinist.

Kõik protestid käesoleva kommentaari osas palun saata cc-na ka B. Obamale ja teistele lahkuvatele presidentidele, aga kontrollige enne nende parasjagu kehtivaid meiliaadresse.

Obama: kasinuspoliitika üksi ei too jõukust
ATEENA, 15. november, AFP-AP-BNS - Kreekas visiidil viibiv USA president Barack Obama lubas teisipäeval veenda oma Euroopa liitlasi, et "kasinus üksi ei too jõukust".
"Oma sõnumis ülejäänud Euroopale rõhutan endiselt meie seisukohta, et kasinus üksi ei saa tuua jõukust," ütles Obama kohtumisel Kreeka peaministri Alexis Tsiprasega.
USA president üritab saada Euroopat leevendama majanduslangusest toibuva Kreeka võlakoormat.
Obama sõnul pole Kreeka valitsuse rakendatud reformid olnud kerged, kuid need olid vajalikud ja teevad riigi majanduse pikas perspektiivis konkurentsivõimelisemaks.
Tsipras sõlmis möödunud aastal Euroopa Liiduga siseriiklikult väga ebapopulaarse abipaketi ning nüüd soovib Kreeka valitsusjuht USA-lt abi võlakoorma leevendamiseks. Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) osales kahes eelnevas Kreeka abipaketis, kuid keeldub kolmandat korda osalemast, kui EL ei vähenda Kreeka võlakoormat.
EL-i juhtriigiks peetav Saksamaa, kus toimuvad järgmisel aastal parlamendivalimised, on võlakoorma leevendamisele vastu.

Kommentaare ei ole: